Yakın Koruma Eğitimleri İlgili Bilgi Kirliliği

Türkiye de birileri, ” Yakın Koruma alanında, Türkiye’de bizden başkası eğitim vermiyor. Veren birileri var onlarda dövüş sanatları kökenli kişiler. İnsanları arazilere götürüp, çadırlarda mahsur edip, üç beş teknik gösterip yolluyorlar.” demiş. Bu vb. söylemlerde bulunan bu kişilere sadece gülüyoruz.
Öncelikle Yakın Koruma alanında kurulmuş olan tek Federasyon olduğumuz için nasıl olurda bu alanda kendisinden başkasının eğitim vermediğini söyleyebilirler?

Ayrıca bu vb. bir kaç kişi daha sözde verdikleri belgeler tamamen ”Geçersizdir” çünkü Türkiye de bir yasal dayanağı bulunmamaktadır. Sizlerle iç tüzüğümüzü ve bu tüzük ile elde ettiğimiz hakları önümüzde ki günlerde paylaşacağız.
Yurt dışı menşeili olan hiç bir belge Türkiye’de resmi bir dayanağa sahip değildir.
Ayrıca bu işi yapanların, hocasının kim olduğu ile ilgilenmiyoruz. Fakat nasıl eğitim verdikleri ile ilgileniyoruz. Yani bilgileri ile…

Yakın zamanda Yakın Koruma eğitimine yapılan hatalardan bahsedeceğiz, bu hataları neredeyse tüm eğitmenler yapıyor maalesef.
Yakın koruma elbette iyi silah kullanabilmeli ve yakın dövüş te etkin olmalı. Fakat silah ve kavga hayatı boyunca başına gelebilecek en nadir durumlardan biridir. Yakın Korumanın birinci görevi, kişiyi olay yerinden kaçırmaktır.
Yakın Koruma kimdir?
VIP’ye en yakın olan koruma/lardır. Diğerleri ise çevre koruma olarak adlandırmak daha doğru olur. Saldırıya ateş ile karşılık vermek çevre güvenliğini sağlayan ekip içinde ki diğer korumaların görevidir.

Türkiye’ de yakın koruma eğitim faaliyeti gösteren akademi, şirketi grup gibi isim uzantıları olan yapıların verdikleri eğitimleri UYKSEF denetimi altında, belli bir müfredata uygun şekilde vermeleri ve Federasyonumuzca belgelendirme yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir